RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Із закритими очима вивозили в ліс: учасник АТО розповів про своє затримання у справі Гандзюк

Херсонського активіста, учасника АТО Андрія Наливайка затримали у ході розслідування справи про вбивство активістки Катерини Гандзюк. Під час та після затримання над чоловіком знущалися та погрожували зброєю.

Про це активіст повідомив на власній сторінці у Facebook.

"Держава нарешті віддячила мені за Майдан та участь в Російсько-Українській війні за чесну та не змінну позицію. Щойно прибув до Києва я вийшов з машини та пройшовши декілька кроків до метро, під’їхав чорний джип, з задніх дверей вийшов хлопець показово тримаючи руку за пазухою. Прийнявши цю особу за злочинця та відчувши загрозу своєму життю я почав втікати, дана особа дістала зброю та погналася за мною погрожуючи нею в досить людяному місці, під ризиком отримати кулю я призупинився і мене вклали на землю. Три особи представились працівниками СБУ. З натягнутою шапкою на очі та в кайданках через деякий час я опинився в лісі. Де без адвоката був зроблений допит мене. Лише надвечір мене доставили на поселення в СБУ на Володимирську та дали підписати заднім числом повістки, де я являюсь свідком", - написав Наливайко.

Активіст попросив підтримки у активних містян, журналістів та політиків. "Адже мої права було порушено лише тому що я відкрито заявляв про крадіжку бюджетних коштів та відкрито називав імена причетних також ставив під сумнів роботу ТСК по Гандзюк яка розглядає питання лише з власного ракурсу та не чує Херсонців", - написав він.

Як повідомляв "Апостроф", 29 листопада під час засідання Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради у справі про вбивство Катерини Гандзюк мер Херсона Володимир Миколаєнко і подруга загиблої Інна Зелена заявили про побоювання за своє життя.