RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Бандеру можуть знову визнати Героєм України: в Раді з'явився варіант

Депутати Верховної Ради України зареєстрували проект постанови про повернення звання Героя України лідерові ОУН Степану Бандері.

Про це повідомляє "Громадське".

Відповідний законопроект зареєстрували в середу, 5 грудня. За нього проголосували 21 депутат, серед яких представники різних фракцій. Далі проект постанови має розглянути Комітет з питань культури і духовності.

Нагадаємо, Степану Бандері в Україні вже присвоювали звання Героя України в січні 2010 року. Тоді відповідний указ підписав президент Віктор Ющенко. Нагороду з рук Ющенка отримав онук Бандери - Степан Бандера.

Однак, в квітні того ж року, після перемоги на президентських виборах 2010 року Віктора Януковича, Донецький окружний адміністративний суд прийняв рішення, яким визнав незаконним присвоєння Бандері відповідного звання. Суд аргументував своє рішення тим, що звання Бандері видали з порушенням закону.

Як повідомляв "Апостроф", в Росії відзначили, що Україні не дадуть томос, а створять церква, яка буде змушувати росіян молитися лідерам ОУН Степану Бандері і Роману Шухевичу. А російський політик видав брехливу інформацію про український політиці Степана Бандеру, який нібито розстрілював євреїв. Крім цього, в місті Хмельницькому невідомі облили фарбою камінь з меморіальною дошкою лідеру ОУН Степану Бандері.