RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

З'явилася реакція УПЦ (МП) на прохання Порошенко

В Українській православній церкві Московського патріархату заявили, що "постійно" ведуть переговори з Москвою про повернення громадян України, зокрема захоплених в Керченській протоці моряків.

Про це повідомляє ТСН, з посиланням на росЗМІ.

"Власне кажучи, участь церкви в процесі повернення наших солдатів, які перебувають на непідконтрольною Україні території і в Росії, відбувається постійно", - сказав глава інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП архієпископ Климент.

Він додав, що предстоятель УПЦ Московського патріархату Онуфрій неодноразово звертався з такими проханнями до патріарха Кирила. Також за його словами, "по церковній лінії відбуваються переговори, щоб можна було гуманітарним способом повернути всіх громадян України на нашу територію".

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко попросив главу УПЦ МП Онуфрія посприяти звільненню українських моряків з полону РФ. Він заявив, що буде використовувати всі можливі способи, щоб звільнити українців, зокрема спробує зв'язатися з Росією через церкву.

Як повідомляв "Апостроф", предстоятель Української православної церкви Московського патріархату Онуфрій "не благословляє" духовенство УПЦ МП на участь в Об'єднавчому соборі Української православної церкви.