RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Послання з полону: батьки захоплених українських моряків оцінили справжність їх листів

Батьки полонених українських моряків Андрія Ейдера, Василя Сороки і Андрія Артеменка оцінили справжність листів, які ті надіслали журналістам.

Про це пише ТСН.

Так, батьки Ейдер підтвердили, що лист дійсно від сина. Від Андрія з "Матросcкой тишины" вони отримали вже чотири листи.

Батьки знають, що він знаходиться в окремій камері і має співкамерника: "По його листів можна зрозуміти, що він дуже сильний, тримається дуже мужньо. Коли читаєш, крізь терміни Андрій хотів би набагато більше сказати. І більше хвилюється за всіх, хто тут, за свою бабусю, дівчину ".

Про те, що їм пише їх син, впевнені і батьки Василя Сороки: "Пише, живий-здоровий, чекає повернення назад, дякує "1+1" за лист, за те, що він звідти отримав інформацію, що тато робить все, щоб його витягнути. Фраза була така: спасибі "1+1" за те, що надали інформацію, що за нього борються".

У свою чергу батьки Андрія Артеменка вважають, що відповідь моряка - фальшивка. Батько моряка звертає увагу, що в листі син пише, що не знає російську і попросив сусіда по камері допомогти йому написати відповідь, але це неправда.

"Він закінчив в Одесі морехідку, він добре пише російською мовою. Ми думаємо, що у нього просто сильне поранення в праву руку, він не може писати. У тому великому листі, каже мама Лариса, немає жодного слова, жодної фрази, щоб він сказав, що це він, що це його думки. Мама на 100% сумнівається, що це писав він або хоча б під його диктовку", - пояснив він.

Незважаючи на все, родичі хлопців дуже просять не забувати про наших моряків і писати їм, адже підтримка для ув'язнених дуже важлива.

Як повідомляв "Апостроф", український консул в Росії зміг відвідати сімох військовополонених українських моряків, в тому числі трьох поранених.