RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Тримаються мужньо: український консул в Москві відвідав полонених моряків

Український консул в Росії зміг відвідати сімох військовополонених українських моряків, в тому числі трьох поранених.

Про це повідомив офіційний представник департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України Василь Кирилич, передає "Інтерфакс".

"Вчора консул відвідав трьох поранених моряків в "Матроській тиші". Сьогодні відвідав чотирьох моряків в "Лефортово". Тримаються хлопці мужньо", - сказав Кирилич

Він зазначив, що визначено дати відвідування моряків в "Лефортово".

"10-го числа (консули) відвідають шість людей, 11-го - шість людей і 12-го - п'ять людей", - зазначив офіційний представник департаменту МЗС.

У свою чергу уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова написала на своїй сторінці в соцмережі Facebook, що поговорила по телефону з українським консулом в Москві Альбертом Черняковим. Консул розповів, що в п'ятницю відвідав чотирьох моряків: Дениса Гриценко, Романа Мокряка, Юрія Без'язичного і Богдана Головаша.

"Наші хлопці ніяких скарг не висловлювали і тримаються мужньо. Зокрема, коли консул поцікавився у Дениса Гриценко його справами, він, як справжній капітан, у відповідь запитав - "Як почувають себе поранені хлопці?" Всі передавали рідним, щоб вони не хвилювалися" , - передала зміст розмови з консулом Денисова.

"За словами консула, українські моряки одягнені в волонтерський одяг, вони отримали посилки. У них в камерах є телевізори, проте вони їх не дивляться, а читають книги. Сьогодні всім перевели фінансову допомогу в розмірі 74 долари на людину. Також вже є домовленість щодо можливості телефонної розмови військовополонених з рідними", - написала омбудсмен.

Консул також повідомив Денисовій про відвідування трьох поранених моряків в СІЗО "Матроська тиша".

"За його словами, їх стан здоров'я задовільний. У хлопців осколкові поранення, ні у кого ампутацій немає - кістки і суглоби цілі", - зазначила вона.

Нагадаємо, докладніше про захоплення і перспективи звільнення полонених з Росії читайте в матеріалі "Апострофа": Війна за право: як повернути моряків додому.