RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Як в Україні розслідують гучні напади на активістів: з'явилися неприємні подробиці

Українські активісти, який стали жертвами нападів невідомих, не можуть з'ясувати деталі слідства їх справ, навіть не зважаючи на створення тимчасової слідчої комісії Верховної Ради.

Про це "Апострофу" розповів одеський активіст Віталій Устименко.

"Жоден з тих, хто став жертвою нападів, не має можливості з'ясувати, як проходять дії слідства щодо встановлення замовників. У ТСК є повноваження з'ясувати цю частину матеріалів справи, яку приховують у слідчих органах. В Одесі (на виїзному засіданні, - "Апостроф") вони сконцентрувалися на трьох випадках, але ми просимо, щоб це коло розширився", - заявив він.

За його словами, на даний момент ТСК працює по нападу на нього, Сергія Стерненка, якого кілька разів атакували з холодною зброєю, главу одеського відділення "Народного Руху України" Михайла Кузаконя і журналіста Григорія Козьму, чий автомобіль протаранила вантажівка.

"Але ми наполягаємо на тому, щоб були розглянуті інші випадки. Наприклад, перекваліфікація нападу на Світлану Підпалу (учасниця експертної групи 2 травня в Одесі, - "Апостроф"), на яку було вчинено напад ще влітку 2017 року. Зараз цю справу хочуть перекваліфікувати на легкі тілесні ушкодження", - додав Устименко.

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": Вбивство Гандзюк: як хочуть "поховати" справу відомої активістки.