RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

ЗСУ отримали велику партію нової техніки і зброї: фото і відео

До Нового року українській армії прийшла поставка нової модернізованої військової техніки.

Про це повідомляє Національний промисловий портал.

Церемонія передачі Збройним силам України техніки пройшла в Житомирській області. У ній взяв участь президент України Петро Порошенко.

Він нагадав, що в 2019 році на сектор оборони і безпеки планується витратити понад 5% ВВП, а саме на армію виділено понад 102 мільярдів гривень, що на 16 мільярдів більше, ніж минулого року.

"Є гроші на закупівлю в перспективі таких новітніх комплексів, як: ракетне озброєння "Вільха" і "Нептун", самохідна артилерійська установка "Богдан", ударний розвідувальний комплекс "Сокіл" і високоточний снаряд "Квітник", - сказав Порошенко.

"Так, українським військовим вручили сертифікати на військову техніку та озброєння, серед яких: танки Т-64, Т-72, Т-80, броньована машина розмінування на базі танка Т-64, бойові машини піхоти, самохідна артилерійська установка САУ 2С- 1 , бойова розвідувальна десантна машина БРДМ-2Л1, броньовані автомобілі "Варта", зенітно-ракетні комплекси, літаки ІЛ-76МД, Су-27МУ1, Су-25М1К, МіГ-29МУ1, вертольоти Мі-8МТ, Мі-8МТП, Мі-2МСБ і вертоліт Мі-2МСБ, а також безпілотні літальні апарати. Крім того, військові частини ЗСУ отримали автомобілі, автобуси, броньовані ремонтно-евакуаційні засоби і засоби ремонту та обслуговування", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", співробітники українського науково-виробничого комплексу "Прогрес", який входить до складу "Укроборонпрому", завершили роботи з модернізації та імпортозаміщення високоточного снаряда 152-мм "Квітник".