RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Скандал навколо "монастиря" в центрі Києва: суд ухвалив важливе рішення

Суд прийняв важливе рішення про незаконну споруду біля фундаменту Десятинної церкви.

Про це повідомляє журналіст Ігор Луценко на своїй сторінці в Facebook.

"Ви, напевно, знаєте, що ми через суд скасовуємо реєстрацію нелегального МАФу на території Національного музею історії. МАФ було там побудовано під керівництвом священика УПЦ МП з російським громадянством, і залегендована як" монастир ". Звичайно, ніякі монахи там не живуть, просто Росії треба було застовпити священне місце в Києві - там, де були палаци князів і Десятинний храм, звідки пішла Київська Русь і все її землі, зокрема - московщина ", - написав він.

Також Луценко підкреслив, що справа на 100% виграшна.

"МАФ було зареєстровано на підставі судового рішення як нерухомість (тобто капітальна споруда, а не три контейнери, як описав це суд), а також відбулася відверта махінація з площею - зареєстрували 130 квадратних метра замість зазначених у судовому рішенні 60-ти", - пояснив він.

Також за словами журналіста, у громадянина Росії Юрія Харона (позивний "Отець Гедеон") постала непроста задача. Суд явно програшний для нього, і релігійна громада "Харона" максимально затягували справу.

"Ось місяць тому легенда українського правосуддя суддя Аблов прийняв оригінальну постанову. Він зупинив розгляд нашого позову, оскільки бачиш, харонівці подали за пару тижнів перед тим якийсь надуманий позов, і наше судочинство, на думку його честі Аблова, слід зупинити, поки суд не розгляне то, харонівське. Коротше, Бредова підставу зупинки процесу", - написав Луценко.

Він повідомив, що справа виграна, після подачі на апеляцію.

"Тепер Аблов повинен буде далі приймати рішення за нашим позовом. Ми будемо далі рухатися, щоб очистити святе місце від шахраїв країни-агресора. А що стосується його постанови, яким в угоду "Гедеону" - то вона тепер визнана неправосудним, і тепер будемо з'ясовувати, чи є в діях судді Аблова складу злочину", - заявив Луценко.

Як повідомляв "Апостроф", 11 січня минулого року прокуратура Запорізької області відкрила кримінальне провадження у зв'язку з відмовою священиків УПЦ Московського патріархату відспівувати трагічно загиблого дворічного дитини.