RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

На Закарпатті сталася смертельна НП з гірськолижниками, фото

У Закарпатській області в районі міста Гимба Міжгірського району заблукали п'ятеро лижників. Незабаром одного з них знайшли мертвим, ще один чоловік пропав безвісти

Про це повідомляє ДСНС у Закарпатській області.

Відомо, що п'ятеро чоловіків загубилися 6 січня, напередодні Різдва. Вони були в різних компаніях - троє в одній, і ще два - в інший. Але всі вони приїхали з Києва.

Рятувальники відразу вирушили на пошуки заблукалих. Вже о 00:15 7 січня рятувальники зустріли двох лижників, які поверталися на двох снігоходах з місцевими жителями. За їх словами, третього туриста вони залишили в районі гори Гимба, викопавши йому укриття від снігу і вітру, так як у нього не залишилося сил для подальшого пересування. Надавши рятувальникам приблизні GPS-координати одного, вони поїхали в готель.

За три години о 3:10 рятувальники знайшли вказане по GPS-координат місце, де імовірно повинен був знаходиться третій лижник. Там вони знайшли лижні палиці і гірськолижні окуляри, проте чоловіки там не було. Пошуки навколо місця також не дали результатів. Рятувальникам довелося на час, з 4:30 до 06:00, призупинити пошуки зниклого через небезпеку перебування на схилі. І тільки о 11:50 чоловіка знайшли - він лежав без ознак життя біля підніжжя гори Гимба. На жаль, лижник загинув. Його тіло передали працівникам поліції для подальшого транспортування в морг.

Відомо, що двоє інших фрірайдерів, які заблукали - 1984 року народження. Близько 13:20 на Різдво один з них вийшов на зв'язок з рятувальниками і повідомив координати свого місця розташування. Його вдалося знайти в районі гори Стой Свалявського району, на даний момент чоловік перебуває в готелі і з ним все добре.

А ось його друга знайти до сих пір не вдалося. Зараз рятувальники двома пошуковими групами обстежують місцевість ймовірного перебування хлопця. Перша група шукає з боку залізничної станції Оса Свалявського району в бік гори Гимба Міжгірського району, а друга з боку села Пилипець в напрямку станції Оса. Всього в пошуках беруть участь 17 рятувальників і 3 одиниці техніки.

Фото: ДСНС

Як повідомляв "Апостроф", на популярному гірськолижному курорті Драгобрат (Карпати) через несправність підйомника сталася небезпечна НП за участю туристів.