RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Юрист пояснила, чим небезпечний для українців новий "закон про секс"

Правки до Кримінального кодексу, пов'язані з новим "законом про секс" розв'яжуть руки шантажистам.

У цьому впевнена юрист Богдана Боднарчук, передає Конкурент.

"Зараз можна сказати лише те, що це певною мірою розв'яже руки шантажистам. Можна загрожувати навіть чоловікові, що подаси заяву про зґвалтування. Адже депутати прописали, що добровільна згода на інтимні стосунки - це результат вільного волевиявлення людини з урахуванням супутніх обставин. Що це значить? Була п'яна, але не сильно? Ці норми гендерно нейтральні, постраждалими від злочину можуть бути як жінка, так і чоловік. І стосуються вони різних видів сексуального насильства", - говорить вона.

За її словами, прибравши компонент фізичного насильства в статті про зґвалтування як таку і замінивши її добровільною згодою, депутати зробили ведмежу послугу майбутнім жертвам таких злочинів.

"Адже, якщо зараз, наприклад, побої на тілі жертви однозначно свідчать про факт зґвалтування, то в майбутньому не буде ніякої різниці, є синці на тілі, чи немає, якщо було отримано "добровільну згоду при супутніх обставинах". А жертві ще потрібно буде довести, що такої згоди не було. В результаті, абсолютно будь-який статевий акт з проникненням, навіть між законним подружжям, потенційно може вважатися згвалтуванням", - пояснює Боднарчук.

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": Розписка для сексу: як не стати насильником на подружньому ложі.