RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Мережу довела до сліз історія пенсіонерки з Донбасу, яка померла на блокпосту

У середу, 16 січня, на блокпосту ДНР померла пенсіонерка з окупованої території Донбасу Людмила Кахідзе, яка була героїнею малюнків про життя в окупації.

Історія жінки, відомої як "Клубніка Андріївна" зворушила мережу.

Її донька художниця Алевтина Кахідзе зробила її героїнею скетчів, про життя людей на непідконтрольною території України.

"Клубніки Андріївни більше немає. Вона померла епічно, ніби спеціально для книги про цю війну: в черзі на блок-посту. Їхала за пенсією", - написала в Facebook журналістка Леся Ганжа.

За її словами, Кахідзе жила в окупованій Жданівці де у неї був будинок, господарство, город, сад вишневий і навіть базар, де вона торгувала овочами-фруктами.

"І де весь час вела проукраїнську агітацію - розповідала, що тут і що вона про це думає. Вона там вважала себе потрібною. А тут немає. Хіба що дітям - але людині треба більше", - написала вона.

Як пояснила Ганжа, своє прізвисько Людмила Кахідзе отримала, коли працювала вихователькою в дитячому садку.

"Один хлопчик, Толік, ніяк не міг запам'ятати її ім'я і називав весь час Клубнікою Андріївною", - розповіла вона.

"У 2014 році Клубніка Андріївна під обстрілом носила фрукти в психлікарню - там були голодні люди. Вона мене вчила, що нести треба між пострілами: тільки бахнуло - біжи, щоб встигнути перебігти подалі до наступного. найбільше її обурювало, що вона брехати, щоб отримати своє, зароблене. це ви можете сказати, скільки тієї пенсії, але для пенсіонера - це єдине його. Навіть якщо діти дадуть в рази більше. Це те, про що революція гідності: про те, що в тебе є своє. і про те, що кожна доросла людина хоче давати, а не брати", - додала Ганжа.

Розповідь журналістки зібрала багато коментарів розчулених користувачів.

Як повідомляв "Апостроф", сети наглядно показали, как работает Путинская пропаганда на Донбассе.