RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У Росії екс-ватажок бойовиків ДНР вивів людей на протести проти Путіна: фото

У неділю, 20 січня, в різних містах Росії пройшли акції проти можливої передачі Японії частини Курильських островів.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

У Москві узгоджений з владою мітинг підтримали "Лівий фонт", "Партія справи", незареєстрована партія "Другая Россия", рух Ігоря Стрєлкова-Гиркин "Новоросія" і ряд інших лівих і націоналістичних організацій.

Організатори називають акцію "мітингом об'єднаної опозиції" під гаслом "Захистити Курили".

У далекосхідному російському місті Хабаровську в схожій акції взяли участь близько 500 осіб. Вони вигукували "Курили наші! Геть путінську владу". Пікети проти передачі Курил пройшли також в Находці і в Калінінграді. Напередодні в Південно-Сахалінську на неузгоджену акцію проти передачі Південних Курил Японії зібралися близько 300 осіб. Повідомлялося про одного затриманого.

Нагадаємо, чотири острови Курильської гряди (Ітуруп, Шикотан, Кунашир і Хабомаї) викликають територіальні розбіжності між двома країнами з кінця Другої світової війни. Тоді Радянський Союз анексував ці території. У 1956 році СРСР і Японія підписали декларацію про завершення бойових дій, проте мирний договір так і не був підписаний.

Як повідомляв "Апостроф", в Росії виступили з абсурдним пропозицією віддати Україні Курильські острови в обмін на визнання анексованого Криму російським.