RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Яку зброю отримають ЗСУ в найближчі роки: фото і характеристики

У найближчі три роки згідно гособоронзаказу ВСУ отримає нову зброю.

Про це повідомляє "Апостроф".

За словами секретаря РНБО Олександра Турчинова, в планах на 2019 рік завершити проекти зі створення ракетного і ракетно-реактивного зброї. Перш за все, це стосується ракет зі збільшеною дальністю ураження, комплексу крилатих ракет наземного базування для знищення морських цілей.

Йдеться про проект "Нептун". У 2019 вітчизняний ВПК планує завершити розробку і почати випробування українських ракет "Нептун".

Також для потреб флоту будуть закуплені малі броньовані артилерійські катери "Гюрза-М", десантні катери "Кентавр", засоби радіолокації і закладений ракетний катер "Лань".

Очевидно, що після конфлікту в Керченській протоці, подібне озброєння покликане посилити берегову оборону країни. Але далеко не факт, що "Нептун" і "Лань" надійдуть на озброєння країни в цьому році.

Виробники кажуть, що на будівництво головного "Лані" потрібно 24 місяці. Тому, якщо припустити, що в цьому році закладуть першу "Лань" і візьмуть на озброєння ПКР "Нептун", то перший такий катер може у нас з'явитися десь в кінці 2020 року - початку 2021 року.

За словами Турчинова, в цьому році планується розробка і виробництво важкої гаубичної артилерії, засобів ППО і зв'язку, бронетанкової техніки, а також розшириться виробництво снарядів і боєприпасів. Природно, що все нове озброєння повинно відповідати стандартам НАТО.

"Ми завершуємо ряд новітніх вітчизняних зразків озброєння, розроблених вже за стандартами НАТО, - підкреслював Порошенко. - Таких як самохідна гаубиця "Богдана" і артилерійські боєприпаси калібру 155 мм до неї, керовані боєприпаси "Квітник", двукаліберній міномет, безпілотний розвідувальний ударний комплекс "Сокіл", переносний зенітно-ракетний комплекс "Калібр", засоби розвідки, дуже важливі для нас зараз комплекси управління артилерією".

Також в сухопутні війська поставлять снайперську зброю і антіснайперскіе комплекси, приціли нічного бачення, тепловізори, гранатомети, більше тисячі БТР, БМП, бронеавтомобілів і санітарних машин.

У планах цього року почати серійне виробництво і поставки в ЗСУ РСЗВ "Вільха". Швидше за все армія отримає перші зразки в 2019 році. Що стосується САУ "Богдана", то вона ще повинна пройти випробування. Випробування будуть проходити в цьому році, і в залежності від їх результату будуть зрозумілі вже більш конкретно їх терміни поставки в Збройні сили України.

Українські ВПС, по завіреннях президента України Петра Порошенка, отримають "десятки модернізованих літаків, вертольотів і безпілотних авіаційних комплексів".

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа" - "Новий оборонзамовлення: гроші є, стратегії немає".