RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Батьківщина кине тебе, синку: стало відомо про листи російських бойовиків з українських СІЗО Путіну

Президенту Росії Володимиру Путіну відправляють листи росіяни, які знаходяться в колоніях і СІЗО в Україні за участь у війні на Донбасі. Вони просять обміняти їх на утримуваних в РФ українців.

Про це повідомляють росЗМІ.

Росіяни в листах пишуть, що за час перебування в українських в'язницях у них погіршилося здоров'я. Також відзначають, що медичну допомогу їм не надають.

"Виходячи з вищевикладеного, прошу Вас, Володимире Володимировичу, допомогти, посприяти у вирішенні питання щодо мого переводу в РФ або організувати і здійснити можливий обмін заручників і військовополонених громадян РФ на політичних в'язнів, полонених громадян України, які перебувають у в'язницях РФ. Прийміть, будь ласка, всі необхідні заходи по поверненню нас, громадян РФ, які перебувають у в'язницях України, до себе на батьківщину", - пише в своєму листі росіянин.

Проте влада РФ ігнорують прохання своїх громадян. Всього подібних листів президенту написали двадцять один громадянин і одна громадянка Росії.

Зазначається, що листи були написані ще в серпні 2018 року - їх відразу передали російській стороні дипломатичними каналами. Однак жодної відповіді на прохання Росія не дали, ніхто так і не зацікавився їхньою долею, до них не поїхали консули, їм не стали слати передачі і писати листи, також ніхто не зв'язався з їх родичами.

Як підкреслює видання, мова не йде про ступінь їх провини, лише про те, що Україна готова їх обміняти. "Так що важливіше для Росії - продовжувати мучити Сенцова, Балуха, садити Гриба, тобто карати, карати, карати - або визволити наших громадян?", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, українська сторона неодноразово пропонувала Росії обмінятися полоненими в країнах громадянами. Але влада РФ не відступає.

Як повідомляв "Апостроф", українська влада заявила, що готова обміняти 66 засуджених бойовиків на 19 ув'язнених, які утримують в так званих ДНР і ЛНР.