RU  UA  EN

Середа, 17 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 квітня

16 квітня

Всі новини

​В Україні зник капітан скандального судна "Норд": з'явилася заява поліції

У зв'язку з пропажею капітана кримського судна "Норд" Володимира Горбенко правоохоронці Запорізької області відкрили кримінальне провадження.

Про це повідомляє ТАСС.

"Наскільки нам відомо, є кримінальна справа. Як нам повідомили в усному порядку, справа відкрита за статтею "Умисне вбивство", - повідомив адвокат моряка Олександр Руденко.

Він пояснив, що відкриття справи є процедурним моментом, так як в зв'язку з пропажею людини "реєструється кримінальну справу за особливо тяжкого злочину, щоб можна було здійснювати відповідні оперативно-розшукові заходи".

Руденко повідомив, що місце розташування Горбенко ні адвокатам, ні поліції не відоме.

"Ніяких новин, на жаль, немає, на зв'язок капітан не виходить", - зазначив він.

У коментарі "Новинам Донбасу" керівник відділу комунікацій ГУНП в Запорізькій області Катерина Людвік повідомила, що поліція Запорізької області відкрила кримінальне провадження у зв'язку зі зникненням капітана судна "Норд" Володимира Горбенко.

"Відкрито кримінальне провадження за статтею 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство) з додатковою кваліфікацією безвісти зниклий", - розповіла вона.

Вона уточнила, що причиною відкриття кримінальну виробництва стало звернення в поліцію брата Горбенко із заявою про зникнення.

Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф", 25 березня в Азовському морі затримали риболовецьке судно "Норд" під російським прапором, яке було зареєстровано в анексованому Криму і порушувало порядок в'їзду-виїзду на тимчасово окуповану територію України.

Капітан судна Володимир Горбенко був поміщений під варту, а дев'ять членів його команди оштрафували. 10 квітня за Горбенко внесли заставу і він був звільнений з-під варти. Горбенко перебуває на волі під особисте зобов'язання з можливістю відвідувати анексувати Крим.

8 травня суд залишив без зміни запобіжний захід Горбенко.