RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Окупанти в Криму виставили на продаж історичний палац: стало відомо, хто за цим стоїть

В окупованому Криму був виставлений на продаж історичний маєток початку 20 століття "Мурад-Авур", розташований в Гаспрі.

Про це на своїй сторінці в Twitter повідомляє блогер RoksolanaToday&Крим.

Як зазначається, ціна приватної нерухомості - 1,1 мільярд рублів. Площа земельної ділянки при палаці - один гектар. Земля знаходиться у власності з 2017 року.

Місцевим журналістам вдалося з'ясувати, що палацом "Мурад-Авур" володіє сім'я відомого в Санкт-Петербурзі підприємця Геннадія Локоткова.

Згідно з матеріалами так званого "Арбітражного суду Республіки Крим", в квітні 2017 року Тамара Локоткова - дружина пітерського комерсанта - купила у адміністрації Ялти земельну ділянку площею 5910 квадратних метрів, на якому розташовано маєток. Однак в оголошеннях про продаж Мурад-Авура, розміщених в Інтернеті, зазначена гектарна ділянка - куди поділися ще 4090 метрів, залишається поки загадкою.

Геннадій Локотков, згідно з даними системи "Селдон Базис", є співвласником компаній "Технопласт" (Санкт-Петербург), "СтройГарантЮг" (Грозний), "Маркет Оіл" (Сімферополь), а також власником компанії "Санаторій "Сосновий гай"(Ялта ). У 2012 році "Газпромбанк" викупив у Локоткова 20-відсотковий пакет акцій акціонерного товариства "РЕП холдинг", виробника газоперекачувальних агрегатів, завдяки цій угоді банк став єдиним власником підприємства; в тому ж році Геннадій Локотков став віце-президентом союзу промисловців і підприємців Санкт-Петербурга.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", 29 листопада 2018 року відбувся аукціон, на якому був проданий санаторій "Лівадія", що знаходиться в окупованому Криму: покупцем став російський олігарх Костянтин Малофєєв.