RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Щось намічається? У Білорусі помітили дивну активність біля кордонів з Україною

У Білорусі на території заказника "Альманські болота" біля кордону з Україною ведуться роботи з будівництва доріг, які стануть додатковою можливістю для переміщення армії і військової техніки.

Про це пише білоруський сайт "Хартія'97".

Згідно з офіційною версією, будівництво доріг на території Альманськіх боліт має спростити вивезення з території заказника лісу-кругляка і добувається в кар'єрах піску.

У той же час, як Повідомте журналістам на умовах анонімності співробітник одного з міністерств України, побудована в Білорусі автодорожня інфраструктура спрощує доставку прикордонників до місць несення служби, надає додаткову можливість для переміщення військової техніки білоруської армії на полігон "Поліський".

Крім того, автодорожня інфраструктура може бути використана для доставки живої сили, озброєння і військової техніки впритул до кордону з Україною.

Зазначається, що протягом 2014-2017 років білоруською владою був створений ряд під'їзних шляхів з тилових районів Білорусі та лісових доріг, протяжність яких становить близько 96 кілометрів.

Під'їзні шляхи були створені до прикордонної застави "Альмани", що межує з селом Переброди Дубровицького району Рівненської області та до прикордонних постів "Мутвиця", "Хінічев", пропускного пункту "Селище", що межують з селами Дроздинь, Заболоття і Познань Рокитнівського району Рівненської області України .

Як наголосило джерело, в безпосередній близькості від цієї ділянки українсько-білоруського кордону знаходяться українські міста Житомир і Новоград-Волинський. У небезпечній близькості знаходиться Київ.

Як повідомляв "Апостроф", президент Білорусі Олександр Лукашенко прийняв рішення про збільшення чисельності прикордонників на кордоні країни.