RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Лягай, Бандера: в поліції відреагували на скандал

Керівник поліції Києва Андрій Крищенко вибачився перед за дії правоохоронця, який при затриманні людей біля Подільського райвідділу вигукнув: "Лягай, Бандера!".

Дану заяву він зробив брифінгу в неділю, 10 лютого, передає "Українська правда".

"Я хочу вибачитися перед суспільством за дії цього працівника. Я особисто в силу переконання і розуміння історичної ситуації вважаю це неприпустимим", - сказав він.

Крищенко запевнив, що особа правоохоронця буде встановлена, відео вивчать покадрово, і він буде притягнутий до відповідальності.

Глава поліції Києва наголосив, що можливе перевищення повноважень працівниками поліції розслідує Державне бюро розслідувань. За його словами, поки що жоден з правоохоронців не відсторонений від виконання обов'язків на час службового розслідування.

"Службове розслідування почалося тільки сьогодні вранці. Якщо я буду вважати, що якась особа зможе впливати на хід розслідування, вона буде відсторонена", - сказав Крищенко.

Він також повідомив, що в разі якщо буде встановлено перевищення повноважень працівниками поліції, їм може загрожувати до 8 років позбавлення волі за 365 статтею КПК (перевищення влади або службових повноважень). У той же час тим, кого затримували, може загрожувати максимально до 7 років за ч.4 статті 296 (хуліганство із застосуванням зброї).

У той же час співробітники поліції запустили в соцмережах флешмоб-вибачення за інцидент. Зокрема, до акції приєдналися глава Нацполіціі Сергій Князєв, перший заступник начальника департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький, радник глави МВС Зорян Шкіряк.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі з'явилося відео початку конфлікту.