RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Знищити Україну: генерал озвучив руйнівні плани Путіна

Росія не відмовилася від ідеї прорубати собі сухопутний коридор до Криму та Придністров'я, оскільки Кремлю потрібно знищити Україну як державу.

Про це в інтерв'ю "Фактам" розповів ветеран зовнішньої розвідки генерал-лейтенант Василь Богдан.

"Спочатку це було в їх планах. І вони від своїх планів не відмовляються. Кремлю потрібно знищити Україну як державу, розбити на частини. Зараз вони продовжують перекидання військ до наших кордонів. Розвідка зафіксувала, що на підконтрольну бойовикам ДНР і ЛНР територію зараз завозять професійних військових, зокрема генералів. Для чого? Ми про це можемо тільки здогадуватися", - заявив він.

За словами експерта, у Путіна були плани звинуватити Україну у використанні хімічної зброї проти жителів Донбасу. Це дало б Кремлю можливість перейти до більш активних бойових дій. Однак підтримка з боку західних країн цьому заважає.

"У Кремлі також розуміють, що в разі військової операції - наприклад, пробивання сухопутного коридору в Крим, будуть гинути і російські солдати. І хоча, як відомо, Путін не особливо дорожить життями своїх військових, він поки не зважиться на таке", - пояснив Богдан.

Генерал-лейтенант впевнений, що Кремль зараз застосовує тактику вичікування, а Путін сподівається на реванш проросійських сил в Україні.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Британії розповіли про загрози для України у війні з Путіним.