RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Глава Інституту серця потрапив в скандал через "безкоштовні операції": подробиці розслідування

Глава Інституту серця Борис Тодуров заробив мільйони доларів на "безкоштовних" операціях за які пацієнти платять великі гроші.

Про це сказано в сюжеті програми "Наші Гроші".

У сім'ї Тодурових знайшли маєток площею 6 гектарів землі: тут і власне озеро, басейн, гостьовий будинок і навіть невелика електростанція з сонячних батарей. Формально він вважається подарунком дружині Тодурова, але в держреєстрі дарувальник не вказаний.

Повідомляється, що за оцінкою девелоперів, мінімальна вартість такого маєтку тільки виходячи з витрат на будівництво та ландшафтний дизайн - півтора мільйона доларів. Утримання будинків, басейну, озера і зелених насаджень, зарплата для прислуги - це ще десятки тисяч гривень щомісяця.

Також дружина глави Інституту серця володіє квартирою в житловому комплексі на Позняках і квартирою на Новопечерських липках. Син Тодурова, молодий лікар Михайло - півгектара землі поруч з маєтком батьків. Його сестра Наталя має квартиру в новобудові на Осокорках. При цьому чоловік Наталії, теж молодий лікар, купив собі ще одну квартиру там само.

Журналісти встановили, що в 2016 році в декларації Тодурова з'явилися ще дві квартири. Крім того, він вказав 11 млн заощаджень і це при зарплаті в 173 тис. Грн на рік, а його дружина взагалі отримала тільки 50 тис. Зарплати.

На їхню думку, так збагатитися Тодуров зміг завдяки комерційним структурам, які заробляють за допомогою Інституту серця. Вони продають медикаменти за завищеними цінами або надають комерційні послуги хворим за захмарними тарифами від імені медустанови.

Цими приватними фірмами керують родичі Тодурова або люди з його оточення. Наприклад, фірма "Профі Ко" за два роки отримала від держінституту 15 млн грн завдяки перемозі на сумнівних тендерах, де конкурентом завжди виступала контора, яка ставила дуже високу ціну. Серед засновників "Профі Ко" - зять Тодурова.

Зазначається, що подібних комерційних структур безліч, а пацієнти не звертають уваги, кому і скільки платять, незважаючи на те, що операції для хворих в гострому стані проводяться безкоштовно. З 2016 року МОЗ закуповує стенти і безкоштовно передає Інституту серця, але там пацієнтів переконують, що безкоштовні стенти нібито ненадійні.

Журналісти додали, що в Інституті серця також роками роблять масові допорогових закупівлі за завищеною ціною, при цьому в медустанові стверджують, що такі закупівлі є абсолютно законними.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Тодуров і Інститут сердця потрапили в скандал з активістами.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство
Теги: Тодуров