RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Конфлікт в Інституті серця: з'явилися нові подробиці

Керівник "Інституту серця" Борис Тодуров заявив, що заблоковані в будівлі медзакладу активісти організації С14 були озброєні холодною зброєю.

Свою позицію він оприлюднив у Facebook.

За його словами, під час проведення внутрішнього непублічного тренінгу в приміщення проникла дівчина, яка вела незаконну зйомку, "можливо, з метою дискредитації і координувалася дистанційно".

"При спробі адміністрації з'ясувати причини зйомки дівчина повела себе, як професійний шпигун: спробувала втекти, ховала обличчя і мовчала. Медичний персонал для з'ясування особи і викликав поліцію. Дівчина набрала підготовлену комбінацію на телефоні - і через п'ять хвилин в приміщення увірвалися троє хлопців, один з них - в масці", - написав Тодуров.

Він пояснив, що невідомі намагалися розштовхати персонал, але їх також затримали, після чого була викликана поліція.

"Під час обшуку у "активістів" було знайдено холодну зброю. Особистості встановлюються", - додав глава Інституту.

У свою чергу волонтер Роман Синіцин заявив, що дівчину "тримали в заручниках", а прибулі поліцейські заявили, що її відпустять якщо вона видалить відео.

"Поліцейські, що приїхали за викликом за заявою про незаконне позбавлення волі Тодуровим і його охороною, кажуть що якщо дівчина-оператор (Богдана) видалить відео з телефону - її відпустять", - написав він у Facebook.

Пізніше активіст C14 Сергій Мазур повідомив, що затриманих активістів відвезли в Деснянське управління поліції.

Нагадаємо, за словами націоналістів, їх представники прийшли подивитися, як керівник Інституту серця Борис Тодуров "проводить тренінги для медиків як протидіяти активістам", як в ситуації з лідером тітушек, співучасником вбивства журналіста В'ячеслава Веремія, Юрієм Крисіним - в лютому 2018 співучаснику вбивства журналіста В'ячеслава Веремія Юрію Крисіну в Інституті серця плеснули зеленкою в обличчя представники націоналістичної організації С14.

Активісти вважали, що Крисін ліг в лікарню, щоб уникнути участі в апеляційному розгляді.

Як повідомляв "Апостроф", раніше було відомо, що лідера тітушек Юрія Крисина, засудженого до п'яти років позбавлення волі через причетність до вбивства журналіста на Майдані, можуть знову повернути в СІЗО у зв'язку з новим розглядом справи.

9 листопада Солом'янський суд Києва вирішив повернути Крисіна в київське СІЗО.