RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

​В Одесі після щеплення померло немовля: розтин шокував лікарів

В Одесі після щеплення вакциною "Інфанрікс Гекса" померла шестимісячна дитина.

Про це повідомляє видання "Думская".

За словами мами, дитина хоч і була недоношеною, але до вакцинації розвивалася абсолютно нормально. Щеплення зробили 22 січня під тиском місцевого педіатра.

За її словами, лікар постійно її лякала, що дитину необхідно щепити, інакше вона підхопить якусь інфекцію. Жінка злякалася і зробила дитині щеплення.

За її словами, вже в першу ніч після вакцинації хлопчикові стало погано.

"Він практично не спав, у нього змінився кал, на наступний день став відмовлятися від їжі. Я викликала лікарів, а вони все говорили, що у нього кишкова інфекція", - розповіла мама померлої дитини.

Не побачивши поліпшень, Діана (мама хлопчика) з малюком поїхала в обласну дитячу лікарню на Слобідці, де Давида поклали в кардіологічне відділення.

Жінка наполягла на комплексному обстеженні, її дитину поклали в кардіологію, призначили сечогінне і сказали, що у малюка високий внутрішньочерепний тиск.

Вранці 5 лютого він вже ні на що не реагував, а 8 лютого помер. Після смерті малюка медики припустили, що у нього було якесь захворювання.

Мати дитини взяла біоматеріали і відправила на експертизу в національну дитячу лікарню "Охматдит".

"Розтин зробили в лікарні на Слобідці, але заключення іще немає. Патологоанатом говорив, що у малюка всі органи сильно збільшені і уражені. Особливо вражена печінка. Він такого ніколи не бачив", - каже мати Давида.

Начальник обласного департаменту охорони здоров'я Олена Теряєва заявила, що після смерті дитини було призначено службове розслідування. "Дочекайтеся його результатів. У нас, дійсно, є підозра, що це генетичне захворювання, але поки ми не можемо говорити про причини смерті дитини. Як тільки прийдуть результати експертиз, ми офіційно про це повідомимо", - заявила Теряєва.

Як повідомляв "Апостроф", з початку 2019 роки від кору в Україні вже померла одна дитина.