RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

З'явилися дані про вбивство в Сирії екс-беркутівця, який втік з України: фото і реакція СБУ

Стало відомо про можливу загибель в Сирії підозрюваного в розстрілах Майдану екс-беркутівця так званої "Чорної роти" Руслана Горбика, який виїхав до Росії і був оголошений в розшук.

Про це повідомляє Громадське.

Відзначимо, що в 2015 році Руслан Горбик отримав громадянство РФ. Його мати, Надія Горбик, розповіла, що спочатку він працював масажистом, а потім влаштувався в поліцію.

У лютому 2018 року рідним повідомили про його смерть, не вказавши обставин. Поховали Горбика в рідному селищі Лучинець Вінницькій області, тіло рідним передавали на кордоні Харкова з Росією.

У той же час, як передає Цензор, СБУ поки не має інформації про можливу загибель колишнього бійця спецпідрозділу "Беркут" Руслана Горбика в складі ПВК "Вагнера" в Сирії.

"Що стосується Руслана Горбика, Служба безпеки сьогодні не має інформації ні про його участь у складі підрозділу військової російської розвідки, відомої як ПВК "Вагнера" на території Сирії, ні про факт його загибелі", - пише видання.

Крім цього, в СБУ впевнені, що Горбик не був у складі ПВК "Вагнера" рік тому.

"Ми впевнені в тому, що його не було в цій структурі рік тому під час удару військ коаліції по найманцям ПВК "Вагнера" в Сирії під час так званого прігожінская настання", - зазначив Гуськов.

Як повідомляв "Апостроф", в "Миротворці" розповіли, як "взяли на гачок" сотні росіян, готових вбивати українців за гроші.