RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Чий Крим? Росіяни влаштували істерію в мережі через українське Євробачення

Питання про приналежність окупованого Криму, поставлене скандальному дуету ANNA MARIA під час фіналу Національного відбору на Євробачення-2019, викликало бурхливу реакцію в російському сегменті соцмереж.

Відповідне відео опублікував в Twitter журналіст прокремлівської пулу Дмитро Смирнов.

Ведучий Сергій Притула запитав у дівчат: "Знаєте в чому ваша найбільша проблема? У тому, що я можу задати вам просте питання і перед вами постане вибір на чиїй кар'єрі ставити хрест... Це питання "чий Крим?". Далі у вас буде вилка: сказати "наш", і поставити хрест на маминій кар'єрі, або сказати "їх". І тоді це буде хрест на вашій кар'єрі в цій країні".

У свою чергу член журі, співачка Джамала заявила артисткам, що відповідь на це питання однозначна - "Крим - це Україна, Крим окупований, у нас йде війна - ось три моменти, які ви повинні визнати".

"Ми свій вибір зробили давно, батьки зробили свій. І якби у нас стало питання, вибрати конкурс або батьків, ми б вибрали батьків", - сказали ANNA MARIA у відповідь зі сльозами на очах.

У свою чергу в РФ ситуація з співачками викликала значний резонанс. Багато коментаторів почали критикувати Джамалу, захищати сестер Опанасюк і пропонувати їм виступити на конкурсі від Росії.

"Запросити дівок на 9 травня. Нехай виступлять на Червоній площі", "Ось кого треба відправляти на Євробачення від Росії, а не Лазарєва, який заявив на українському ТБ, що Крим - це Україна", - пишуть в мережі.

Нагадаємо, раніше, відповідаючи на питання журналіста Романа Скрипіна про те, що ж сталося з Кримом дівчата заявили: "Насправді Крим залишився Кримом. Те ж саме море, ті ж самі гори, те саме повітря.... Нам здається, Україна втратила Крим. Це наша думка ".

А на пряме запитання, чи сталася окупація півострова, який є частиною України, співачки сказали: "Ми не є політиками, ми не є членами секретаріату президента, щоб відповідати вам на такі складні політичні питання".

Батьки артисток після окупації залишилися в Криму. Мати дівчат, Лариса Опанасюк, займає посаду віце-прем'єра в окупаційному "уряді" півострова.