RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Бізнес на війні: в мережі неоднозначно відреагували на скандальне розслідування українських журналістів

Розслідування журналістів по контрабанді і відкатах з неї в "Укроборонпромі", в яких нібито брали участь соратники президента Петра Порошенка, викликало бурхливий резонанс в соціальних мережах.

Думки коментаторів розділилися. Деякі пишуть, що джерело журналістів, яке "злило" їм листування фігурантів скандалу, невідоме, а фактів правдивості листування на даний момент немає.

"Якраз в неділю у "Закритій Зоні" розповідали про цілі підрозділи в РФ, які готують фейки. Ні, не примітивні для соцмереж про "голих-босих сонечок", а дуже серйозні. Такі, які виглядають масштабно і максимально правдоподібно, де факти змішані з відвертою брехнею. Далі - справа техніки як знайти канали для злиття журналістам, щоб вони повірили в справжність матеріалу і видали в потрібний час. Для цього взагалі не треба особливих зусиль, сам розвертав таких ходоків свого часу. Та не завжди зливателів легко розпізнати, навіть досвідчені можуть клюнути", - пише нардеп від БПП Володимир Ар'єв.

Інші ж виступають проти того, щоб захищати підозрюваних в корупції і пропонують зосередитися на розслідуванні розкрадань, а не на розкритті джерела журналістів.

"Можу припустити, що замість того, щоб відкривати кримінальні виробництва і прямо з ранку "відрубувати руки" пронирливим хлопчикам, друзям сина Гладковського, усуваючи їх від схем, найголовніший головний біль для героїв цієї драми зараз і їх групи підтримки - це знайти відповідь на питання, хто ж джерело журналістів? Я сподіваюся, що правоохоронні органи не підуть за звичним останнім часом для себе шляхом і не побіжать за допомогою до Печерського суду, отримуючи там доступ до матеріалів журналістів, їх телефонів і e-mail, прикриваючись при цьому нацбезпекою, а насправді захищаючи корупціонерів", - зазначає журналістка Христина Бердинських.

Дехто ставиться до ситуації з сарказмом.

"Звичайно я не вірю в це розслідування по сину Гладковського. Чому? Тому що так у нас не буває. В Україні діти чиновників і топових політиків такого ніколи не робили і робити, сподіваюся, не будуть. У нас чудове зріле суспільство, побудоване на принципах моралі і духовності", - жартує блогер Антон Ходза.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", журналісти заявляють, що до них в руки потрапив архів листування про покупку контрабандних запчастин для оборонної промисловості України і "відмивання" сотень мільйонів гривень на них.