RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Українські школярі вивчатимуть Томос і створення ПЦУ: названа дата

Уже в кінці цього навчального року 11-класники вивчатимуть історію створення Православної Церкви України і надання Томосу про автокефалію.

Про це повідомляє Міністерство освіти і науки.

Відповідний лист відомства, де містяться інформаційні матеріали для вчителів щодо висвітлення цього питання для старшокласників, був направлений в школи та управління освіти.

"Створення Православної Церкви України і надання Томосу про автокефалію - важлива з історичної точки зору подія. Про те, що українська держава і духовенство намагалися реалізувати цю ідею, і раніше згадувалося в українських підручниках. Ця частина історії України вивчається в школах в кінці навчального року - в квітні-травні", - пояснила міністр освіти Лілія Гриневич.

За її словами, важливо було до цього часу надіслати вчителям інформаційні матеріали, якими вони можуть користуватися вже в цьому році. Вона додала, що в підручниках з історії ця тема з'явиться з наступного навчального року, оскільки 2019 го планується друк нових книг для 11-х класів.

"Ми друкуємо підручники кожні 5 років. На цей раз історичні зміни збіглися в часі безпосередньо з печаткою для відповідного класу, тому інформація буде внесена оперативно. При цьому році вчителі будуть користуватися наданими МОН матеріалами", - пояснила Гриневич.

Ця тема також буде внесена в програму ЗНО з історії України, але по ній будуть складати тестування не раніше 2021 року.

"Останні зміни в програму ЗНО вносяться не пізніше ніж за 2 роки до складання учнями тесту. Це залізне правило, яке ми завжди дотримуємося, щоб застерегти права всіх учасників", - наголосила міністр.

Як повідомляв "Апостроф", раніше був озвучений важливий для України аспект в отриманні Томосу.