RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

На українському кордоні накрили банду митників: оперативне відео

Угорські спецслужби у ході операції затримали на українському кордоні 16 митників, яких підозрюють у хабарництві, а також одного цивільного.

Про це повідомляє mukachevo.net.

Так, 26 лютого на КПП "Лужанка — Берегшурань" та "Косино — Барабаш" (за неофіційними даними) угорські спецслужби проводили спецоперацію. Саме через це рух через українсько-угорський кордон було припинено на кілька годин.

Сьогодні у Головній прокуратурі Угорщини розповіли про подробиці операції на кордоні. Так стало відомо, що загалом затримано 16 працівників угорської митниці.

До спецоперації було залучено співробітників слідчого комітету Генеральної прокуратури, Національної служби безпеки, Антитерористичного центру (TEK) та спецвідділу угорської поліції.

Митників, які працювали на КПП "Берегшурань-Лужанка" підозрюють у організації корупційної схеми, яка діяла, як мінімум, з листопада 2018 року. Мова йде про повернення ПДВ (AFA) - митники вимагали хабарі готівкою з тих, хто переміщав товари з території Угорщини в Україну і очікував на повернення мита.

На підставі багатьох свідчень і обґрунтованих підозр у корупційній схемі Дебреценська обласна прокуратура надала дозвіл провести обшук і затримання митних працівників на кількох КПП.

Головна прокуратура Угорщини повідомила про обґрунтовані підозри про вчинення 151 факту злочину. Зокрема йдеться також про організований злочин, скоєний групою відповідальних осіб, який передбачає в Угорщині максимальний термін ув'язнення - до 24 років.

Наразі 16 угорських митників, у тому числі п'ять офіцерів, перебувають під вартою. Також було допитано цивільного громадянина, якого підозрюють у дачі хабара. Дебреценський районний суд вирішує питання про запровадження інших примусових заходів.

Як повідомляв "Апостроф", 20 лютого під Чернівцями (Красноільськ) контрабандисти напали на прикордонників, в результаті чого двоє людей отримали вогнепальні поранення.