RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Б'є по ворогу ще точніше: "Укроборонпром" показав фото потужної зброї для ЗСУ

Держпідприємство "Харківський бронетанковий завод" провело модернізацію танка Т-80БВ, який серійно поставляється в танкові підрозділи Десантно-штурмових військ і морської піхоти ЗСУ.

Про це повідомляється на офіційному сайті "Укроборонпрому".

Як зазначається, танк Т-80БВ отримав тепловізійний приціл, новий динамічний захист, додатковий захист бортів, нову цифрову радіостанцію, сучасні нічні прилади спостереження з електронно-оптичним перетворювачем третього покоління, а також засоби супутникової навігації.

"Нове оснащення Т-80БВ дозволяє значно посилити бойові характеристики машини. Наприклад, нова система навігації дозволяє у режимі "онлайн" обмінюватись надійно зашифрованими даними про місцезнаходження кожної машини на всіх ланках управління від командиру взводу до керівництва всією бойовою операцією", - йдеться в повідомленні .

Крім того, новий динамічний захист покращує рівень "живучості" бойової машини і протидіє сучасним протитанковим засобам ураження: кумулятивним і бронебійним

Прицільний комплекс навідника з вбудованим тепловізором забезпечує виявлення, розпізнавання і знищення противника вогнем 125-мм гармати в будь-який час доби і за будь-яких погодних умов.

"Водночас, як і у випадку з Т-64, оснащення новими приладами проходить під час звичайного регламентного ремонту, що дозволяє значно скоротити витрати часу для модернізації наявного парку Т-80. Окрім того, ДП "Харківський бронетанковий завод" вже у цьому році почне роботи з модернізації Т-80УД, що стоять на озброєнні українського війська, до рівня Т-84", - відзначили в" Укроборонпрому ".

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в мережі показали модернізований танк Т-64 зразка 2017 року, який серійно поставляється в ЗСУ.