RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Втеча "легенди" ДНР в Україні: подробиці спецоперації, відео

Головна героїня першого полнометражнго фільму бойовиків ДНР "Ополченочка" втекла з окупованої території в Україну завдяки спецоперації української контррозвідки.

Про це повідомляє ТСН.

Світлана Дрюк до моменту публікації інтерв'ю вдало водила за ніс своїх колишніх роботодавців, розповідаючи про те, що знаходиться в Ростові, у приватних справах.

Після втечі вона кілька місяців відправляла "селфі" з України. Переконувала, що знаходиться в Росії в лікарні.

За її словами, повністю змінити своє життя і опинитися на українській стороні її змусив особистий мотив: "У мене тут, сподіваюся, друг, який мені набагато ближче. Він співробітник спецслужби. І ставлення всіх хлопців, які беруть участь в моїй нинішній долі, дуже відрізняється від того, що я там бачила. Не шкодую".

Після того, як Світлана покинула ДНР, її двоє дітей, Дмитро і Наталя, залишалися в Донецьку. Працювати з контррозвідкою вона була готова лише за умови, що на територію України також заберуть її дітей.

"Дійсно могли (вбити дітей - "Апостроф"). Спочатку б знущалися, робили б так, щоб ця інформація дійшла до мене, щоб виманити мене знову туди або отримати щось інше. Знущалися б - це точно. А якби нічого цим не домоглися, знищили б", - говорить вона.

Світлана стверджує, що готова свідчити проти РФ в міжнародному трибуналі. І навіть готова в разі агресії повернутися на фронт вже в українській формі.

Як повідомляв "Апостроф", завдяки Світлані бійці ЗСУ знищили унікальний російський танк Т-72Б3, який був доставлений на територію Донбасу для "випробувань".