RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

​У Миколаєві розгорівся гучний скандал через продаж дипломів: відео та подробиці історії

У Миколаївському ЧНУ ім. Петра Могили під час вручення дипломів студент заявив, що купив його за 350 доларів.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ, публікуючи відповідне відео

"350 доларів я заплатив за диплом, працював в Польщі. Спасибі, велика честь...", - прокричав хлопець, перед тим, як його виштовхали із залу. Повідомляється також, що після він розірвав документ. Після події з'явилася інформація, що хлопець нібито був в нетверезому стані.

Молодий чоловік, коментуючи на своєму You Tube-каналі новину про інцидент у ЗМІ, розвінчав інформацію від "очевидців події" про те, що він був нібито в нетверезому стані.

Випускник запевнив, що це абсурд - він взагалі рідко вживає спиртне і майже не курить, як і не зловживає "іншими наркотичними речовинами". За його словами, на самому початку він мав намір виступити з промовою, але після двох-трьох слів зауважив пильні погляди, а потім йому вимкнули мікрофон.

Пізніше декан факультету фізичного виховання і спорту Андрій Чорнозуб в ефірі "112 Україна" заявив, що хлопець нібито купив не диплом, а дипломну роботу. Він також розповів, що студент майже не відвідував навчання через заробітки у Польщі, на які він пішов заради операції для онкохворої мами.

Студент почав вчитися з 3-го курсу, закінчив бакалаврат і вступив до магістратури. Згодом хлопець перестав з'являтися на навчанні, тому що поїхав на роботу за кордон.

За кілька тижнів до початку захисту магістерських робіт були подані документи на відрахування цього студента, але після появи хлопця в "Могилянці", йому дали можливість закрити всі прогалини і захистити дипломну роботу. За інформацією декана, хлопець приїхав з уже готовою магістерською роботою, а те, де він її взяв, ніхто не перевіряв.

Також декан запевнив, що в поліцію було подано заяву.

Як повідомляв "Апостроф", колишнього українського топ-чиновника викликають на допит в Молдову по справі про підроблений диплом.