RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Замість "медового місяця" — на війну: в мережі показали фото молодої українки, яка служить в ЗСУ

Одна з жінок-військовослужбовців ЗСУ після весілля замість "медового місяця" вирушила в зону проведення ООС на Донбасі.

Історію Наталії Медецької розповів в Facebook полковник Західного регіонального медіа-центру МО України Тарас Грень.

"Всього тиждень після одруження був у Наталі на відпочинок. А потім замість так званого «медового місяця», вона разом зі своєю частиною пішла в район проведення ООС", - написав він.

За словами Греня, бути військової, для дівчини не порожні слова - це її життя, життя її підрозділи в якому вона виконує важливу і складну роботу.

"Я пішла до війська, щоб провірити себе. Чи я б змогла тут бути. Розумієте, дисципліна, бронік, каска… То трішки інше ніж звичайне жіноче життя. І от я вже два роки ношу однострій", - розповіла сама Наталя.

За словами Медецької, життя в районі проведення ООС кардинально відрізняється від того, яким живе частина в пункті постійної дислокації. Тут потрібно бути готовим до ворожих провокації, стояти на бойових чергуваннях. А ще монотонна і рутинна щоденна робота і побут.

"Часто від цього, вже через кілька місяців "психологічно ламаються" навіть витривалі чоловіки. І Наталя навіть в цій монотонності вміє підняти настрій собі і оточуючим. Будучи прекрасним архітектором і чудовим художником, вона прикрасила одну зі стін спального приміщення картиною. Тепер, дівчат крім варти, охороняє ще й мужній лев", - зазначив Грень.

Як повідомляв "Апостроф", раніше українські жінки-воїни викликали фурор в штаб-квартирі НАТО.