RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

В Україні чітко пояснили, як влада ставить під загрозу всю оборону країни

Українська влада ставить під загрозу всю оборону країни, залишаючи Росії право бути постачальником-монополістом запчастин для виробництва військової техніки.

Таку думку в коментарі "Апострофу" заявив військовий експерт Олег Жданов.

"Ми не можемо постачати для армії якісні та недорогі запчастини або виробляти їх самі, зберігається залежність Збройних сил України від постачальника запчастин, тим більше що це країна-агресор - у цьому полягає головна проблема і небезпека корупційних схем в українському оборонно-промисловому комплексі. По-перше, якщо РФ перекриє нам кисень, ми залишимося без запчастин. По-друге, якщо б ціна не була втричі завищена, ми могли би три запчастини купити, а не одну, або купити цю запчастину за цю саму ціну, але в іншій країні", - каже він.

Він також запропонував свій варіант виходу з глухого кута, в якому опинилася оборонна сфера України.

"Монополія - це тупик для розвитку ринкової економіки, бо придушує будь-які конкурентні прояви на ринку. У нас оборонний сектор контролює президент. Президент і державна таємниця - це дві складових корупції, яку ми бачимо в оборонному секторі. Це не дає створити в країні внутрішній ринок озброєння. У нас дуже багато приватних підприємців, які готові виходити на ринок озброєння - від боєприпасів до стрілецької зброї до розробок бронетехніки: є зразки бронемашин, які приватні підприємці готові надати Збройним силам для випробувань, і ці підприємці готові взяти участь у відкритому тендері. Держава вже п'ять років не може визначитися з земельною ділянкою для будівництва патронного заводу, а приватні підприємства вже сьогодні готові виробляти боєприпаси до стрілецької зброї", - пояснив експерт.

Детальніше про корупційний скандал в Укроборонпромі, читайте в матеріалі "Апострофа": Українська армія продовжує залежати від Росії: в чому головна небезпека.