RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

В "Національному Корпусі" зробили гучну заяву про можливі провокації СБУ

У суботу, 16 березня, в Києві відбудеться чергова акція протесту політичної партії «Національний Корпус», яка пройде під гаслом «Свинарчуків Порошенка – за грати». Лідери українського націоналістичного руху наполягають: мітинг запланований як мирний, але не виключені провокації.

Про це стало відомо з відеозвернення речника політичної партії «Національний Корпус» і колишнього командира розвідки добровольчого полку «Азов» Сергія Коротких на його сторінці у Facebook.

Він повідомив, що після серії мітингів «Національного Корпусу», що закликають до арешту фігурантів корупційного скандалу в «Укроборонпромі», учасники українського націоналістичного руху стали об’єктами переслідування. Сергій Коротких розповів, що проти лідерів націоналістів влада готує провокації, мета яких – дискредитувати «Нацкорпус» як політичну силу. У безпосередній підготовці компрометуючих акцій азовець звинуватив нинішнє керівництво Служби безпеки України.

«Заступник голови СБУ Віктор Кононенко розпорядився зробити закладки в центрі Києва, щоб потім звинуватити в цьому представників «Національного Корпусу», які 16 березня збираються провести в столиці мітинг. Ця акція протесту буде виключно мирною. Знайте: будь-яка людина, котра з’явиться там у суботу зі зброєю, – це провокатор із СБУ, кожен заарештований представник «Нацкорпусу» – це тиск на справжню опозицію, яка готова боротися з крадіжками і корупцією», – заявив Сергій Коротких.

Відзначимо, завтра, 16 березня, на Майдані Незалежності в Києві запланована чергова акція «Національного Корпусу» під гаслом «Свинарчуків Порошенка – за грати». Головною метою протесту стане публічне звернення до президента України Петра Порошенка з вимогою негайно заарештувати всіх учасників корупційної схеми в «Укроборонпромі».

Нагадаємо, під час прес-конференції 11 березня лідер «Національного Корпусу» Андрій Білецький заявив, що суботній мітинг пройде без використання партійної символіки. Він також запропонував приєднатися до акції представникам і симпатикам усіх політичних сил, яким не байдужа доля України.