RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

У Росії заявили про прийдешню катастрофу з мостом в Крим

Просідання дорожнього полотна на під'їзді до Кримського мосту з боку Керчі пов'язано з бажанням окупаційної влади заощадити на матеріалах і поцупити бюджетні гроші.

Про це заявив старший науковий співробітник Інституту водних проблем Російської академії наук, гірничий інженер-гідрогеолог Юрій Медовар, передає OBOZREVATEL.

"Чому там відбуваються провали дороги? Є дві версії, перша - не виконали ГОСТівські нормативи, не з того матеріалу зроблена підкладка для дороги. Друга - це те, що на півострові розвинені карстові провали. Це все може бути", - сказав він.

За його словами, точну причину провалів визначити важко, але найголовніше це те, що що знаходиться в підставі дороги - зв'язкові або незв'язні грунти.

"Зв'язні грунти - це глини, які не зв'язкові - піски. Пісок набагато дорожчий, ніж глина, але вона має дуже сильний всмоктувальний тиск, і вона піднімає вологу з 10 метрів. І ось якщо вода піднімається, а потім йде морозний ефект, то відповідно руйнується дорожнє полотно і можуть утворитися провали", - пояснив інженер-гідрогеолог.

Експерт підкреслив, що це часто є причиною руйнування доріг в Росії, коли підстава підошви роблять не з піску, а з глини.

Порушення стандартів ГОСТ та розкрадання виділених на будівництво дороги коштів призведе до того, що провали будуть відбуватися постійно, упевнений учений.

Як повідомляв "Апостроф", раніше міст через Керченську протоку став причиною серйозної НП з кораблем з України.