RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Фанат Путіна раптово заговорив про український Крим і фашизм в Росії

Журналіст і блогер з окупованої Ялти Євген Гайворонський, який в 2014 році виступав за анексію півострова, заявив, що Крим потрібно повернути під контроль України, а російська окупація півострова принесла одні біди.

Про це в Twitter написав журналіст Денис Казанський.

"Кримський журналіст Євген Гайворонський в 2014 році дуже радів приходу Росії. Ходив у футболці з Путіним, розмахував російським прапорцем. Але потім щось пішло не так. Минуло 5 років, і тепер Гайворонський хоче, щоб Крим знову повернувся в Україну. Не сподобалося в Росіюшці", - написав він.

В ефірі одного з українських телеканалів Гайворонський заявив, що Крим потрібно повернути під контроль України, а російська окупація півострова принесла одні біди.

"На півночі Криму в Армянську - екологічна катастрофа. Дрібний і середній бізнес місцевою владою знищений. Стався грандіозний переділ, у людей все позабирали. Закривають доступ до моря і визначних пам'яток. Люди на межі, люди розлютовані, все люди хочуть повернутися в Україну. Не по політичним, а з економічних причин. Жити в умовах сучасної Росії стає все складніше", - сказав він.

Заяви Гайворонського викликало бурхливу реакцію в мережі.

Як повідомляв "Апостроф", 6 березня російські силовики провели обшук в квартирі у Гайворонського.