RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Українських активістів повеселив їх "арешт" в Росії

У Росії суд заочно заарештував двох членів української націоналістичної організації "С14" - Сергія Мазура та Олександра Войтко.

Про це повідомляє видання "theБабель", посилаючись на інформацію Слідчого комітету РФ.

За даними джерела, місцеві слідчі звинувачують українських активістів в нападі на Російський центр науки і культури в Києві і в нарузі над державним прапором Російської Федерації.

"Під час нападу радикали незаконно проникли в приміщення російської установи, порушивши нормальний порядок роботи, зруйнували експозицію, присвячену творчості Федора Шаляпіна (російський оперний співак - ред.), нанесли на стіни фарбою антиросійські написи, застосували фізичне насильство по відношенню до радника Посольства Російської Федерації в Україні. Крім цього, радикали поглумилися над Державним прапором Російської Федерації, який знаходився в будівлі Центру", - йдеться в повідомленні.

Сам Сергій Мазур посміявшись прокоментував ситуацію на своїй сторінці в Facebook.

"Привітайте мене і Олександра Войтко з арештом в РФ. Євген Карась передав нам естафету гг. Непогана компанія у нас. Тримаємо марку", - написав він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Росії замість лідера націоналістичної організації С14 Євгена Карася до списку санкцій випадково включили його повного тезку - власника галереї мистецтв.