RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Генерал США розповів, як потрібно захищати українське узбережжя

Україні для захисту своїх берегів на Чорному та Азовському морі потрібні нові кораблі, міжнародна підтримка і грамотна підготовка особового складу флоту.

Про це "Апострофу" розповів генерал США у відставці Бен Ходжес.

"Запровадження нових санкцій проти тих російських посадовців, які хоч якось пов’язані з цим нападом на українські кораблі та захопленням моряків, доцільне і важливе. Думаю, ВМС України мають отримати пріоритет модернізації, повинні мати окремий бюджет, а також отримати ресурси для захисту українського узбережжя та щоб гарантувати свободу судноплавства в Азовському та Чорному морях", - зауважив Ходжес.

Крім того, за його словами, крім кораблів, Україні потрібна кооперація з сусідами по Чорному морю.

"Щоб ВМС могли захищати узбережжя, їм потрібні відповідні платформи - кораблі. Але також необхідні командний контроль та спільне бачення, яке б поділяли всі країни Чорного моря: Румунія, Болгарія, Туреччина, Грузія та Україна. Також потрібно поліпшувати боєздатність, щоб Україна могла захистити себе та своїх моряків. Але це також стосується інституції військово-морських сил: навчання офіцерів та культури, яка гарантує, що моряки готові та мають необхідне оснащення", - підкреслив генерал.

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": Є реальна небезпека, що Росія піде на Одесу - американський генерал.