RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

ЗСУ отримають "таємну" російську зброю, знайдену під Одесою: розкрито скандальні подробиці

В Одеській області в одному з морських портів виявили понад 30 ракет російського виробництва, які вважалися зниклими ще з 2007 року: їх передадуть на озброєння української армії.

Відповідну постанову в середу, 27 березня, прийняв Кабінет Міністрів України, передає кореспондент "5 каналу".

Як стало відомо, йдеться про 36 зенітних ракет "земля-повітря" С-125 "Печора". Їх незаконно намагалися вивезти до країн Африки і там продати. Причетні до цього представники країни-агресора.

"Ми спостерігаємо віднайдення (це ще ніколи не було відомо, це було в нетрях одного з морських портів України) ракет зенітно-ракетного комплексу С-125 у повному обладунку. Ці ракети класу "земля-повітря" мають дальність 18 кілометрів і 18 км висоти ураження цілей", – розповів головний військовий прокурор Анатолій Матіос на засіданні.

Тим часом інформацію про ракети поточнив генпрокурор Юрій Луценко.

"У період з 2007 року і донині службові особи "Рособоронекспорту" з Російської Федерації за попередньою змовою зі службовими особами підприємства оборонно-промислового комплексу України здійснили незаконне переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю зброї, боєприпасів, вибухових речовин, а саме 36 зенітних ракет "земля-повітря" 5B27Д, які входять до складу ракетного комплексу с-125 "Печора" в повному бойовому оснащенні разом із супутнім обладнанням", – зазначив Луценко.

За його словами, далекого 2007-го року представники РФ намагалися за підробленими документами передати ракети до Еритреї, а можливо і до інших країн, аби підірвати імідж України. Провадження за фактом зникнення цих ракет було порушене у січні цьогоріч.

"Під час кримінального провадження ми змогли зробити все для того, щоб зброю країни-агресора було передано нашим Збройним силам", – запевнив генеральний прокурор.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", президент України Петро Порошенко заявив, що Україна має право створити для самозахисту потужні ракетні комплекси.