RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

З'явилося фото бойової бронемашини, створеної в Україні приватною компанією: фото

У мережі з'явилося фото нового різновиду українського бронеавтомобіля "Дозор-Б" під час його випробувань.

Про це повідомляє "Український мілітарний портал".

Фото в соціальній мережі Facebook опублікував Андрій Кульчицький. Автор публікації не вказав яка саме бойова машина на знімку, однак, як повідомляється, за візуальними ознаками - це український бронетранспортер "Дозор-Б" або його польський варіант під назвою "Oncilla"

Інформація про продаж ліцензії на виробництво бронемашини "Дозор-Б" польській компанії "Міста" (Mista) з’явилась у 2013-у році. І вже на виставці озброєння в Польщі MSPO-2013 був продемонстрований варіант "Дозор-Б" під назвою Oncilla.

Перший бронеавтомобіль "Oncilla" був зібраний на Київському бронетанковому заводі, надалі виробництво мало відбуватись у Польщі, більш детальної інформації про поставки до третіх країн окрім Сенегалу знайти не вдалось.

На фото від Андрія Кульчицького продемонстровано саме бойова машина з двома бійницями на борту по прикладу польської “Oncilla”:

В обговоренні автор вказав, що вона має відношення до Науково-виробничої компанії "ВК Система", яка займається модернізацією багатоцільових тягачів МТ-ЛБ у санітарний варіант МТ-ЛБ-С та постачає їх до Збройних Сил України.

Відзначається, що невідомо, чим саме є цей продемонстрований варіант - подальшим розвитком "Дозор-Б" або локалізованим виробництвом "Oncilla".

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", з'явилися фото новітніх вертольотів Airbus, які отримає Україна.