RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

З'явилися фото новітніх вертольотів Airbus, які отримає Україна

Глава Міністерства внутрішніх справ України Арсен Аваков і голова ДСНС Микола Чечоткін здійснили робочий візит у США на виставку HAI HELI EXPO 2019 Atlanta, під час якого підписали Меморандум про поліпшення конфігурації вертольотів H-145.

"Україна є першою в світі країною, яка отримає новітню модифікацію вертольота Airbus H-145. Швидкий, економічний, вантажопідйомністю 3800 кг. Ідеально підходить для правоохоронних і рятувальних операцій. Ми дуже пишаємося цим!"- написав у Twitter глава МВС.

У свою чергу Чечоткін зазначив, що техніка, яку зокрема отримає його відомство, стала ще краще, сучасніше і потужніше.

"Як наслідок – отримаємо покращену якість виконання завдань за призначенням. Французькі вертольоти забезпечать авіаційне покриття по всій Україні і дозволять своєчасно надавати медичну допомогу постраждалим, здійснювати пошуково-рятувальні операції, моніторинг територій в протипожежних цілях", - написав глава ДСНС в Facebook.

За його словами, система авіаційної безпеки та цивільного захисту МВС України стане третьою за потужністю в Європі після Франції і Німеччини.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Україна закупить у французької компанії Airbus Helicopters SAS 55 вертольотів вартістю 554,29 мільйонів євро (18,23 мільярда гривень).