RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Росія стягнула до Азовського моря величезне угруповання військ: чим це загрожує

Міністр оборони України Степан Полторак заявив, що Росія стягнула свої війська на кордон з Україною в районі Азовського моря.

Про це повідомляє інформагентство "Інтерфакс-Україна".

За словами Полторака, дана ситуація складна і небезпечна для України, адже Росія хоче захопити всю територію країни. Однак міністр також підкреслив, що Збройні сили готові до захисту держави.

"Ситуація залишається складною. Угруповання війська, що знаходиться на кордоні з Україною, небезпечне для України. 28 батальйонів тактичних груп, величезна угруповання в районі Азовського моря, сили і засоби, збільшені під час окупації Криму за окремими напрямами в десять разів, небезпечні", - сказав глава Міноборони.

За його словами, Збройні сили України моніторять ситуацію, працює розвідка, "інформацію ми отримуємо".

"Ми завжди напоготові, щоб виконати свій конституційний обов'язок і захистити нашу державу", - підкреслив Полторак.

Відповідаючи на питання про можливість повномасштабної війни з Росією, міністр висловив надію, що в Росії сьогодні немає прагнення захопити Україну.

"Єдине - змінюється тактика, змінюються форми здійснення агресії. Нас відчувають на фронті. Не виходить на фронті - вони пробують всередині країни. На жаль, загрози відкритої агресії нікуди не пішли, вони існують і, на жаль, сьогодні дуже можливими", - сказав міністр.

Як повідомляв "Апостроф", генерал США у відставці Бен Ходжес розповіла, що Україні для захисту своїх берегів на Чорному та Азовському морі потрібні нові кораблі, міжнародна підтримка і грамотна підготовка особового складу флоту.