RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Водійські права в Україні видаватимуть по-новому: що змінилося

Кабінет Міністрів України вніс ряд змін в порядок видачі посвідчень водія, підготовки водіїв, а також акредитації автошкіл.

Про це повідомляє прес-служба МВС України.

Зазначають, що нововведення будуть прийняті протягом півроку. Зокрема, це стосується відеофіксації процесу складання іспитів із знань правил дорожнього руху і навичок керування транспортними засобами.

Фіксують на відео іспити вже в нових сервісних центрах МВС. Але планується також встановити камери і в кожному екзаменаційному авто.

Неможливо буде скласти теоретичний іспит в одному територіальному сервісному центрі МВС, а практичний - в іншому.

Скорочено до 2-х років термін дії отриманого в автошколі Свідоцтва про закінчення навчального закладу з підготовки водіїв транспортних засобів.

Регламентовано, що отримати або обміняти водійське посвідчення неможливо без позначки про місце реєстрації в документі, що посвідчує особу.

У навчальних центрах, де проводять підготовку водіїв введений електронний обмін інформацією. Так, викладачі та інструктори з кермування будуть зобов'язані вносити в спеціальний електронний журнал інформацію про час проведення теоретичних і практичних занять, а також транспортний засіб, на якому буде здійснюватися практичне заняття. Нововведення встеновлене, щоб посилити контроль за організацією навчального процесу в кожному закладі з підготовки водіїв і, зокрема, знань кожного слухача.

Нововведення, що стосуються діяльності автошкіл, передбачають:

  • скасування необхідності придбання в територіальних сервісних центрах МВС бланків свідоцтв про закінчення закладу з підготовки водіїв транспортних засобів;
  • передачу функції акредитації установ від Головного сервісного центру МВС в регіональних сервісних центрів МВС за місцезнаходженням закладів;
  • спрощений механізм акредитації установ, які належать до сфери управління Міністерства освіти і науки.

Нормативними змінами також передбачено, що всі випускники, які закінчили навчання з підготовки водіїв в закладах професійно-технічної освіти, будуть допущені до здачі іспитів без додаткового навчання в автошколі.

На сайті Головного сервісного центру МВС можна підготуватися до теоретичної частини іспиту з ПДР завдяки безкоштовному онлайн-тренажеру. Він ідентичний до іспиту в сервісному центрі МВС. Також на сайті можна скачати повний перелік питань про ПДР і варіанти відповідей на них.

Як повідомляв "Апостроф", в Укравтодорі назвали п'ять доріг України, які зараз перебувають в поганому стані.