RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

​У Києві помітили унікальне авто-амфібію: опубліковано фото

На Столичному шосе в Києві помітили незвичайний автомобіль-всюдихід Sherp (Шерп).

Чудо-авто сфотографував очевидець, передає TopGir.com.ua.

Як видно по силуету і написів, це вже відомий Sherp (Шерп). Цей всюдихід-амфібія здатний проїжджати там, де не можуть проїхати навіть трактори, а ще він вміє плавати.

До речі, до цих пір ведуться суперечки про його географічне походження. Так, в Росії його називають російським, а в Україні - українським. Вікіпедія ж говорить, що це українсько-російська розробка. Так чи інакше, але судячи по бруду на кузові, всюдихід везли з якихось покатушек, можливо, з випробувань або показових виступів. Шерп був помічений в Києві, на Столичному шосе.

"Шерп" був створений на основі всюдихода, розробленого петербурзьким інженером-винахідником Олексієм Гарагашьяном. Пізніше Гарагашьяна познайомився з двома старими приятелями - Сергієм Самохваловим і українським бізнесменом Володимиром Школярем.

Компанія з виробництва всюдиходів під Петербургом була зареєстрована в січні 2014 року, сам завод відкрився в грудні того ж року. Випуск машин почався в 2015 році. На той момент у Школьника вже був невеликий інжиніринговий центр під Києвом, де розробку Гарагашьяна доробляли.

Примітно, що для експорту на авто завжди прикручується табличка "Made in Ukraine".

Як повідомляв "Апостроф", представлена в 2018 році публіці лінійка автомобілів Aurus, на лімузині якої президент РФ Володимир Путін їхав на свою інавгурацію виявилася частково китайського виробництва.