RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Вчені попередили про сильні зміни погоди

На північному заході Канади зафіксовано найсильніше за більш ніж 10 тисяч років потепління.

Про це йдеться в заяві вчених Торонтського університету, передає EurekAlert!.

Ними було проведено радіовуглецеве датування і аналіз ізотопного складу води зразків вічної мерзлоти (криолитозони) на центральному торфовищі Юкону. Ця процедура дозволила дізнатися, якими були середні температури за останні 13 600 років.

Шари вічної мерзлоти це "запис" літніх опадів, які йдуть під землю і замерзають на глибині 58 сантиметрів. В результаті кожен сантиметр мерзлоти містить "запас" опадів за 20-30 років. Склад ізотопів в зразках вічної мерзлоти залежить від опадів і температури повітря.

Згідно з даними дослідження, теперішні середні температури перевищують минулі показники майже на 2 градуси Цельсія. Це означає, що зміна клімату в регіоні відбувається з винятковою швидкістю.

На думку вчених, що потепління може дестабілізувати вічну мерзлоту, що призведе до ще більших викидів двоокису вуглецю.

Як повідомляв "Апостроф", фахівці NASA відповіли на питання про те, чому від Антарктиди відділяється величезний шматок льоду, який за розмірами дорівнює двом Нью-Йорку.

Відзначимо, що, згідно з прогнозами, літо в Україні буде пізно і коротким. На початку червня температурабудет складати 15-19 градусів. З середини червня очікується похолодання. Також по всій країні очікуються сильні короткочасні зливи, шквалисті вітри і град.