RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

В Україні скасували продаж популярної відеогри

Компанія-видавець відеоігор Warner Bros. Interactive Entertainment повідомила, що не планує випускати файтинг Mortal Kombat 11 на території України через можливе порушення українського законодавства.

Про це прес-служба компанії повідомила у відповідь на запит журналістів PlayUA через сервіс з продажу ігор Steam.

Warner Bros. при цьому навіть не надасть доступ до гри тим клієнтам з України, які вже оформили попереднє замовлення - їм просто повернуть витрачені кошти.

"Ми скасували випуск Mortal Kombat 11 на українському ринку, щоб переконатися у відповідності з місцевими законами", - уточнили в компанії.

Також в Warner Bros. відзначили, що переглянуть рішення за умови змін у законодавчих нормах в Україні.

Користувачі мережі припустили, що рішення обумовлене тим, що в грі нібито порушується закон "Про засудження комуністичного і нацистського режимів". Так, в Mortal Kombat 11 є скін персонажа Скарлет в псевдо-уніформі радянських військ часів "холодної війни". Однак, він надається ексклюзивно для російського ринку.

Як повідомляв Апостроф, раніше глава Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович заявив, що в Україні вже почався процес деколонізації (позбавлення від спадщини імперської Росії), який є логічним продовженням декомунізації.