RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Теракти з сотнями жертв на Шрі-Ланці: українське МЗС зробило важливу заяву

Серед загиблих в ході терактів у вісім вибухів на Шрі-Ланці, де були атаковані мирні люди в ході великодньої служби в церквах, а також відпочиваючі в готелях, українських громадян немає.

Про це розповів заступник голови Департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України Василь Кирилич, передає "Укрінформ".

Він уточнив, що в своїх даних дипломати поки посилаються на найближче від місця подій українське посольство. Резюмуючий висновок, за його словами, буде представлено від МЗС офіційно через кілька годин.

"За попередньою інформацією Посольства України в Індії, серед загиблих громадян України немає. Інформація уточнюється", - зазначив Кирилич.

Він додав, що в даний момент дипломати і органи правопорядку активно з'ясовують ситуацію навколо можливої наявності серед постраждалих в результаті вибухів громадян іноземних держав, в тому числі і України.

Як повідомляв "Апостроф", 21 квітня рано вранці на Шрі-Ланці відбулася серія терактів в католицьких храмах під час великодньої служби. Вибухи почалися приблизно о 8:45 ранку за місцевим часом (5:15 за Києвом). На момент 14:00 за Києвом зафіксовано майже 200 загиблих.