RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

На Шрі-Ланці пролунали вибухи, загинули десятки людей: фото, відео і всі подробиці

В неділю, 21 квітня вранці на Шрі-Ланці сталася серія вибухів в католицьких храмах під час великодньої служби, в результаті чого загинули щонайменше 42 людини.

Про це повідомляє видання AFP з посиланням на дані місцевої поліції.

Вибухи сталися під час святкування католицького Великодня в храмах, приблизно о 8:45 ранку за місцевим часом (5:15 за Києвом).

Всього вибухів, за даними правоохоронців, було шість - в трьох католицьких церквах і трьох готелях. Повідомляється про вибухи в храмах в Коччікаде (Захід острова), Катувапітье, а також в готелях Shangri La, Cinnamon Grand і Hotel Kingsbury в Коломбо. У мережі з'явилися фото і відео всередині храмів. На них видно масштаб руйнування, загиблі і поранені люди.

16:40 Кількість жертв зросла до 215 осіб.

16:32 Повідомляється, що ідентифіковані два смертника, які вчинили теракт в Шрі-Ланці. За даними CNN, одним з них є Абу Мухаммад, а другий - Захран Хашім, який відкрито підтримував ІГІЛ в соцмережах.

15:26 Число жертв вибухів на Шрі-Ланці зросла до 207 осіб, поранено 450 осіб, повідомляє видання Ada Derana з посиланням на поліцію.

15:22 Міністр оборони заявив, що сім чоловік затримали в Шрі-Ланці за підозрою в скоєнні терактів.

15:17 В МЗС заявили, що ніхто з українців не загинув.

13:00 Сталися сьомий і восьмий вибухи, в результаті чого загинули люди. Один з них стався в людному місці поблизу зоопарку.

AFP стверджує, що восьмий вибух стався, як і найперші, неподалік від місцевої католицької церкви, де проходила великодня служба. На 12:00 за київським часом загинуло вже 192 людини. Щонайменше у двох церквах вибуховий пристрій могли привести в дію терористи-смертники.

У мережі з'явилися фото і відео всередині храмів. На них видно масштаб руйнування, загиблі і поранені люди.

Фото: dailymirror.lk

Працівники місцевих лікарень повідомляють, що до них надійшло понад 200 осіб, які отримали поранення. В мережі повідомляють про як мінімум 100 загиблих.

Чи були серед жертв громадяни іноземних держав - поки не повідомляється.

Як повідомляв "Апостроф", 19 квітня в Південноафриканській республіці (ПАР) під час богослужіння зруйнувалася церква, в результаті чого загинули більше десяти людей.