RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Відомий соціолог вказала на серйозну проблему з прихильниками Зеленського

Незважаючи на високий результат Володимира Зеленського, останні вибори не об'єднали Україну, а тільки створили ілюзію такого об'єднання.

Про це повідомляє видання "Громадське", посилаючись на слова Ірини Бекешкіної, українського соціолога, директора Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва.

"Коли ми аналізували виборців Зеленського - вони діляться, вони діляться так, як ділиться країна. Насправді це ілюзія об'єднання, це наслідок невизначеності, тому що кожен в Зеленського вкладає свої мрії, свої побажання та очікування", - заявила Бекешкіна.

Вона навела приклад того, що серед виборців Порошенко 80% виступають за членство в НАТО, а серед виборців Зеленського з цього ж питання зовсім інші цифри - 37% підтримують вступ до альянсу, 33% - за нейтральний статус, а 6% - за військовий союз з Росією.

"І з багатьох питань, які ділять країну, воно саме так. Тому я б не сказала, що це об'єднання стабільне і надійне", - зазначила соціолог.

Також на думку Бекешкіної, країну під час виборів об'єднало гасло "так далі жити не можна".

"Це бажання - це певний вирок політичній системі, політичній еліті. Об'єднав, так би мовити, заперечення існуючого. А що стосується позитивного майбутньої програми, то, швидше за все, Україна залишилася роз'єднаною", - резюмувала експерт.

Як повідомляв "Апостроф", астролог розповів, чого очікувати від нового президента України Володимира Зеленського.