RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Українським солдатам показали, як воювати з бойовиками через комп'ютери

На Донбасі журналістам презентували експериментальну систему автоматизованого ведення бою.

Про це повідомляє ТСН.

Електронний експеримент провели в одному з батальйонів 93-ї бригади. Комбат - сам колишній підприємець - в мирному житті легко налагодив електронну систему постачання. І тому він запропонував зробити таку ж для солдатів.

Завдяки системі, переміщення ворога контролюють камери. Так, всі ворожі позиції нанесені на карту і доступ до контролю за боєм мають всі: від взводного офіцера і до командувача Об'єднаних сил.

В системі кожне надбання бойовиків буде з'являтися на електронних картах. У разі вогневого контакту, засоби і сили противника стають зрозумілими - від сержанта на позиції до генерала в штабі. Офіцери переконують, що це швидко, надійно і, найголовніше, зрозуміло.

"Відкривається повністю місцезнаходження, а також паспорт даного об'єкта - скільки там чого, в якій кількості", - прокоментував нову систему командувач ООС Сергій Наєв.

Також пояснили, що солдат має свій кабінет, доступ до нього через флешку зі спеціальним ключем. Система відразу показує - чи є в наявності необхідна кашкет або балаклава і автоматично формує заявку.

Доступ до системи ведення бою і до системи матеріального забезпечення повинен бути всюди - в тому числі на передовій, в окопах.

Відзначають, що жодна інтелектуальна система не замінить солдата в окопах, проте так солдату безпечніше, а командиру спокійніше.

Як повідомляв "Апостроф", українські військові зловили бойовиків на новій зухвалої тактики, покликаної збільшити число втрат серед ВСУ.