RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

У Києві зловили банду перевертнів у погонах: фото

У Києві під час масштабної спецоперації затримано 12 учасників злочинної групи, серед яких чинні і колишні співробітники правоохоронних органів.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Києва, всі вони причетні до масового виробництва і збуту наркотичних речовин, а також до вербування українських громадян для виготовлення та збуту наркотиків на території РФ.

У числі організаторів групи був 23-річний поліцейський полку поліції особливого призначення ГУНП в місті Києві і 31-річний житель Київської області.

Також у складі злочинної групи було двоє діючих правоохоронців, колишній співробітник СУ ГУНП в Житомирській області і ще семеро цивільних.

Затримання членів банди відбулося 24 квітня 2019 року. Поліція провела понад 50 обшуків за адресами проживання фігурантів справи. Під час обшуків вилучено близько 5 кілограмів наркотиків, понад 40 тисяч доларів США, 5 тисяч євро та понад 20 тисяч гривень.

Також за місцем проживання зловмисників вилучено предмети, схожі на зброю та боєприпаси.

Затриманим оголошені підозри за ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини) КК України.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у Мукачеві, Закарпатської області, 13-річна дівчинка була госпіталізована після отруєння алкоголем і наркотиками.